تبلیغات
وبلاگ کاملا علمی - کدو حلوایی
خواستن = توانستن
کدو حلوایی

کدو حلوایی که برخی آن را به نامهای (کدو زمستانی) . (کدو تنبل) می شناسند. میوۀ یک گیاه علفی است که ساقه های بلند و خزنده و برگهای پهنی دارد. گلهای این گیاه زرد و میوۀ آن (کدو حلوایی) گاهی به وزنی حدود 30کیلوگرم می رسد. پوست کدو حلوایی به رنگ سبز مایل به سفید تا نارنجی است.
نمام قسمت های کدو حلوایی اعم از قسمت گوشتدار، تخمه های درونش، پوست و گل آن مورد مصرف قرار می گیرد.
کدو حلوایی را به صورتهای پخته، ترشی، مربا، کمپوت، خورش و ... مورد استفاده قرار می دهند.
ترکیبات غذایی- شیمیایی موجود در کدو حلوایی عبارتند از: آب، پروتئین، چربی، قند، کاسیم، آهن، ویتامین A، ویتامینB1، ویتامین B2، ویتامین PP.
در یک فنجان کدو حلوایی به اندازۀ 75 کیلو کالری ارزش انرژی زایی وجود دارد.
«خواص غذایی- دارویی کدو حلوایی»
- طبیعت کدو حلوایی پخته سرد است. اثر ملیّن و مدّر داشته، در خنک کردن بدن بسیار موثر است.
- مربای کدو، مقوی بدن و مقوی اعصاب است.
- ترشی کدو، اشتها آور و هضم کنندۀ غذا است.
- کمپوت کدو، برای مبتلایان به سنگینی معده و اسهال مفید است؛ برای این منظور می توانید 100گرم گوشت کدو را تکه تکه کرده، در یک لیتر آب بجوشانید تا نصف ان بخار شود. پس از صاف کردن، آب آن را گرفته و با مقداری شکر شیرین کنید.
- کمپوت کدو مخلوط با سیب، غذایی مفید برای مبتلایان به ورم پروستات است. همچنین ملین خوبی بوده و در دفع یبوست بسیار موثر است.
- انواع کدو ادرارآور استو اب کدوی پخته نیز ضمن اینکه مدر خوبی است برای رفع اختلالات کلیه و مثانه بسیار موثر است.
- خوردن کدو حلوایی ، سینه را نرم کرده و اخلاط و سرفه را آسان می کند.
- خوردن کدو ، قوای جسمی و روحی را تجدید می کند و موجب استحکام بافت های بدن می گردد.
- اگر کدو حلوایی را پخته،به ورت کرم بر روی صورت بمالید و نیم ساعت صبر کنید، رنگ چخره و رخسار را باز می کند و صورت را براق و زیبا می نماید.
- کدو را به صورت پخته، به صورت ضماد برای رفع دمل، ورم و التهاب در موضوع مورد نظر قرار می دهند.
- برای درمان سوختگیها، پوست کدو حلوایی را سوزانده، در روغن زیتون مخلوط کردهع و در محل سوختگی بمالید.
تذکر
چون تعداد بسیار کمی از افراد ممکن است نسبت به پوست سوختۀ کدو حساسیت داشته با شند لذا توصیه می شود هنگام استفاده از این دارو، ابتدا به مقدار ته سنجاق از آن را در محل زخم بریزید چنانچه احساس سوزش ایجاد شد از به کار بردن آن احتراز نمایید.
طرز تهیۀ روغن کدو: آب قسمت گوشتدار کدو را گرفته و به اندازۀ ربع (یک چهارم) آن، روغن کنجد اضافه کرده و آنقدر می جوشانیم تا آب کدو بخار شده و مقدرای روغن باقی بماند. چنین فرآوردهای را روغن کدو می نامد. (طبیعت سرد و تر دارد و بدن را رطوبت دار می کند)