تبلیغات
وبلاگ کاملا علمی - انواع آلو
خواستن = توانستن
انواع آلو

آلو یک میوه تک هسته ای از خانواده هلو و زرد آلوست.
آلو میوه ای خوش طعم و لذیذ است که در شکل ها و رنگ ها و اندازه های گوناگون در ایران می روید.
معمول تر آنها؛ آلوی زرد، آلوی بخارا، آلوی سیاه و آلوچه وحشی است که اندازه آنها در حدود یک گردوی کوچک می باشد ولی مواد تشکیل دهنده آنها تقریباً یکی است و خواص مشابه دارند.
این گیاه، بومی اروپا آسیا حساب می شود و اولین بار در قرن 19 گونه های متفاوت آن توسط مهاجرین از آسیا و اروپا به آمریکا شمالی برده شد.
«خواص غذایی- دارویی آلو»
تخامه ای که بعد از خوردن آجیل در معده پیدا می شود، دوایی بهتر از آلوی خشک خیس کرده ندارد ( به همین خاطر است که درون آجیل شب عید، آلو هم می گذارند) .
آب آلو، کرم های معده را دفع می نماید.
آلو، رشد کودکان، هوش، حافظه و شیر بانوان شیرده را زیاد می کند.
مرهمی که ازمخلوط آلو و سرکه تهیه می شود برای درمان جوش ها، بخصوص جوش بدن اطفال ( که توام با ترشح است) مفید می باشد.
آلو در معالجۀ کم خونی، ضعف، نا توانی و خستگی جسمی مفید است.
آلو بخارا، صفرا را دفع، خون را صاف و خارش بدن را بر طرف می کند.
همچنین سر درد را دفع می کند. برای این منظور باید آب آن را با گل بنفشه مخلوط کرده و بر پیشانی بمالید.
گیاهخواران و افرادی که مقدار کمی گوشت قرمز مصرف می کنند خود را در معرض خطر کمبود آهن و تهی شدن ذخایر آهن بدن قرار می دهند. فقدان آهن می تواند در نهایت به کم خونی منجر شود که خستگی مفرط و عدم تمرکز از عوارض آن است ولی باید توجه داشت که آلو خشک یک منبع خوب آهن است و یک غذای نیروبخش که باید همیشه ورزشکاران آن را مصرف کرده و مثل سقز بمکند.
از آنجایی که آلو خشک حجم دار بوده و در عین حال حاوی چربی هم نیست استفاده از آن برای افرادی که باید رژیم غذایی کم چرب داشته باشند و تمایا به خوردن هله هوله شیرین دارند مناسب است.
آلو خشک صفرابُر خوبی است و برای مبتلایان به سوء هاضمه بسیار مفید.
همچنین برای رفع خونریزی سودمند است.
آلوچه نیز خواصی شبیه به خواص آلو دارد.
از آلوچه برای معالجۀ اسهال خونی و اسهال ساده می توانید بدین صورت استفاده کنید: 25 گرم آلوچه را در یک لیتر آب به مدت 10 دقیقه بجوشانید و هر روز 2 فنجان از آن را بنوشید.
شربت آلو، مسهلی خوب و بی ضرر است و آرامبخش سینه نیز هست.
طرز تهیه شربت آلو: 400 گرم آلو را با چهار برابر آن آب و مقداری شکر مخلوط کنید تا مدتی بماند و جا بیفتد.
جوشاندۀ این میوه برای اسهال خونی و غرغرۀ آن برای تحلیل ورم و رفع گلو درد موثر است.
برگۀ آلو، بهترین ضد سم بوده و دستگاه هضم غذا در بدن را منظم می نماید.
جوشانده و پختۀ برگ و ساقۀ آلو برای معالجۀ ورم گلو، ورم لوزه ها و تقویت لثه ها مفید است.
برگ و مغز و هستۀ آلو و آلوچه، کرم کش است.
برگ های خشک درخت آلو، ادرارآور و ملین و تب بر است.
مغز هستۀ آلو به علت دارا بودن مادۀ سمی (اسید سیاندریک) خوردنی نیست اما می توان آن را به جای مغز بادام تلخ، در تهیه روغن و مصارف درمانی که برای بادام تلخ گفته شده، به کار برد.
صمغ درخت الو بهترین خرد کنندۀ سنگ های کلیه و مثانه و سنگ های صفراوی بوده و برای التیام زخم بسیار نافع است.
آلو برای کودکان و معالجۀ راشیتیسم مفید است.
نوشیدن آب الو در دفع انگلهای معده بسیار موثرمی باشد.
«تذکر»
1- آلوچه برای افراد سرد مزاج و کسانی که نفخ شکم دارند مضر است.
2- افرادی که دچار سوءهاضمه هستند و نمی توانند آلو مصرف کنند، همچنین افراد ضعیف و مسن، بهتر است آلو را به صورت پخته بخورند زیرا آلوی خام دیر هضم است.
3- آلو خشک قند زیادی دارد و برای مبتلایان به مرض قند خوب نسیت. بنابر این بهتر است قبل از پختن آلو خشک، چند مرتبه ان را با آب گرو خیس کرده و بشویید تا مقداری از مواد قندی ان گرفته شود، سپس آن را پخته و قبل از غذا آن را به حالت نیم گرم میل نمایید.
4- بهترین زمان برای خوردن آلو، شب قبل از خواب و قبل از صرف شام است.