تبلیغات
وبلاگ کاملا علمی - شیرینی خامه ای را كم بخورید
خواستن = توانستن

http://www.iranvij.ir/upload/images/nsudf83b0rzwvj5mcp.jpg



در دسته ‌بندی مواد غذایی ، یك گروه مختص چربی‌ها و شیرینی‌هاست كه در اصطلاح به آنها گروه كالری خالص گفته می‌شود. این گروه فقط باعث افزایش دریافت كالری می‌شوند و هیچ ماده مغذی ندارند.

حد مصرفی برای این دسته از خوراكی‌ها، تعریف نشده و این به خاطر مضر بودن آنها است، یعنی شما هر چه كمتر از مواد غذایی این گروه استفاده كنید یا اصلا استفاده نكنید، به نفع‌تان خواهد بود.

متاسفانه یا خوشبختانه شیرینی‌های خامه‌ای هم جزو این گروه طبقه‌ بندی شده‌اند.

در كل، خوردن شیرینی‌هایی مانند شیرینی تر باید تنها به جشن‌های خاصی مانند جشن تولد یا عروسی محدود شود، زیرا عوارض مصرف این نوع شیرینی‌ها كه سرشار از قند و چربی هستند، به محض خوردن، از دهان شروع می‌شود. در ضمن، با وارد شدن آن به دهان، بلافاصله اسیدیته دهان پایین می‌آید و احتمال پوسیدگی دندان‌ها چند برابر می‌شود.

این عوارض تا رسیدن شیرینی به معده و ایجاد مشكلات ناشی از دریافت كالری اضافی ادامه پیدا می‌كند.

جالب است بدانید یك ساعت پیاده‌روی تند، نهایت 200 كیلوكالری را می‌سوزاند، در حالی كه خوردن تنها 100 گرم شیرینی خامه‌ای می‌تواند 250 كیلوكالری انرژی وارد بدن كند. واقعا خنده‌دار است اگر كسی به خاطر حفظ سلامت بدن یا تناسب اندام‌اش، روزی نیم ساعت ورزش كند و با خوردن یك عدد شیرینی تمام تلاش‌هایش را زیر پا بگذارد.

روغن جامد به كار رفته در تهیه نان این گونه شیرینی‌ها، از دیگر مضرات آن است.

http://www.iranvij.ir/upload/images/9dmba3nzwfdm6ukmagkn.jpg



با اینكه هر روز به افراد توصیه می‌شود از چربی‌های ترانس‌ (كه به وفور در روغن جامد یافت می‌شوند) پرهیز كنند، اما متاسفانه استفاده از روغن‌های جامد در تهیه شیرینی‌ها، بدجوری سلامت مصرف كننده ها را تهدید می‌كند و باعث افزایش LDL (چربی بد خون)، انسداد عروق ، سكته قلبی و بالا رفتن كلسترول خون می‌شود.

درباره فسادپذیری شیرینی‌های خامه‌ای نیز باید بگویم كه نوعی سم باكتریایی حساس به حرارت وجود دارد كه می‌تواند از طریق شیرینی خامه‌ای وارد بدن شود و ایجاد تهوع و استفراغ كند. قدرت این سم وقتی افزایش پیدا می‌كند كه وارد بدن افرادی با سیستم ایمنی ضعیف (مانند كودكان و سالمندان) شود. متاسفانه شیرینی‌های آلوده به این سم، تغییر رنگ یا بو نمی‌دهند و همین امر خطر مصرف شیرینی‌های تر را افزایش می‌دهد.

به‌علاوه گنجاندن مغزها و كاكائوهای نامرغوب لابه‌لای شیرینی‌های خامه‌ای هم باعث مضرتر شدن آنها شده و به همین خاطر، متخصصان تغذیه توصیه می‌كنند كه از ساده‌ترین شیرینی‌ها استفاده كنید.

از طرف دیگر، در حالی كه مصرف انواع میوه در همه حال توصیه می‌شود، اما خوردن شیرینی‌هایی كه با قطعات میوه تزیین شده‌اند، ممكن است مضر باشد زیرا اغلب میوه‌ها خوب شسته نشده و كیفیت ندارند.

پس بنابر تمامی دلایل یاد شده، بهتر است شیرینی خامه‌ای را كمتر میل كنید.

دكتر تیرنگ نیستانی - متخصص تغذیه و رژیم درمانی