تبلیغات
وبلاگ کاملا علمی - احتمال كاهش خطر ابتلا به دیابت در اثر مصرف برخی سبزیجات
خواستن = توانستن

http://www.iranvij.ir/upload/images/u10sown0zhqzorw667en.jpg



گروهی از پژوهشگران در بریتانیا می گویند كه مصرف سبزیجاتی كه برگ سبز دارند ممكن است از خطر ابتلا به دیابت بكاهد.

بر اساس شش پژوهش در مورد مصرف سبزیجات، غذاهای حاوی اسفناج و كلم در جلوگیری از ابتلا به بیماری دیابت موثرتر هستند.

نشریه پزشكی بریتانیا از نتایج این تحقیقات نقل كرده كه مصرف بیش از یك وعده غذای حاوی سبزیجات می تواند تا ۱۴ درصد از خطر ابتلا به دیابت نوع دوم بكاهد.

با این حال كارشناسان به مردم هشدار می دهند كه كماكان رژیم مصرف پنج نوع میوه و سبزیجات در روز را رعایت كنند.

محققان دانشگاه لستر بریتانیا، ۲۲۰ هزار بزرگسال را مورد مطالعه قرار دادند.

یافته های آنها نشان می دهد كه به طور كلی، مصرف میوه و سبزیجات، با كاهش احتمال ابتلا به دیابت نوع دوم، كه دیابت غیر وابسته به انسولین است، چندان رابطه ای ندارد اما "در واقع حركت به آن سمت است."

با این حال، به گفته این دانشمندان، سبزیجات دارای برگ سبز مانند بروكلی و گل كلم، خطر ابتلا به این بیماری را به میزان قابل توجهی كاهش می دهند.

این گروه تحقیقاتی محاسبه كرده اند كه مصرف روزانه ۱۶۰ گرم از اینگونه سبزیجات، احتمال دیابت را به میزان ۱۴ درصد كاهش می دهد. میزان مصرفی لازم در بریتانیا ۸۰ گرم اعلام شده است.

هنوز مشخص نیست كه چرا مصرف سبزیجات دارای برگ سبز چنین خاصیتی دارد؛ یكی از دلایل احتمالی آن، بالابودن میزان آنتی اكسیدان هایی چون ویتامین سی در اینگونه سبزیجات است و احتمال دیگر از بالا بودن منیزیم در اینگونه سبزیجات حكایت دارد.

این گروه قصد دارند در جریان یك تحقیق دیگر، افرادی را مورد مطالعه قرار دهند كه احتمال ابتلای آنها به بیماری دیابت زیاد است و تاثیرات افزایش میزان مصرف سبزیجاتی چون اسفناج و كلم پیچ را در كمك به كاهش احتمال ابتلای این افراد به دیابت بررسی كنند.
میوه و سبزیجات

گزارش سازمان استاندارهای غذایی در بریتانیا نشان می دهد كه طی سال های ۲۰۰۸-۲۰۰۹ با وجود آنكه مصرف میوه و سبزیجات در طی دهه پیش از آن افزایش یافته است اما تنها یك سوم از زنان و مردان به توصیه مصرف ۵ نوع میوه و سبزی در طول روز عمل می كنند.

در مقاله ای كه در BMJ، نشریه پزشكی بریتانیا، چاپ شده است پروفسور جیم من، از دانشگاه اوتاگو در نیوزلند، تاكید كرده است كه فرهنگ مصرف روزانه میوه و سبزیجات نباید از بین برود. او همچنین توصیه كرده كه مردم سبزیجات دارای برگ سبز را به عنوان یكی از ۵ میوه و سبزی مصرفی روزانه مصرف كنند.

دكتر لین فریم، رئیس تحقیقات مركز دیابت بریتانیا گفت: "می دانیم كه مصرف سبزیجات مزایای زیادی برای سلامت انسان دارد اما این اولین بار است كه بین سبزیجات دارای برگ سبز و دیابت نوع دوم ارتباطی دیده شده است."

با این حال او هشدار داد شواهد مربوط به این موضوع محدود است و هنوز برای استفاده سبزیجات دارای برگ سبز به عنوان تنها روش جهت كاهش احتمال ابتلا به دیابت بسیار زود است.

او افزود: "ما نگرانیم كه تمركز بر بعضی خوراكی ها، موجب عدم مصرف ۵ نوع میوه و سبزی در روز شود كه مصرف آنها از ابتلا به بیماری های قلبی، سكته، برخی سرطان ها، چاقی مفرط و همچنین دیابت نوع دوم جلوگیری می كند."

مركز دیابت بریتانیا بودجه همچنین مقدمات انجام یك تحقیق را فراهم كرده است كه وجود كربوهیدرات های قابل تخمیر را در سبزیجاتی مانند مارچوبه، سیر، كاسنی، سیب زمینی ترشی بررسی می كنند كه به كاهش وزن كمك كرده و خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع دوم را كاهش می دهد.